Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 19 februari, 2024 - 10:58Uppdaterad: måndag, 19 februari, 2024 - 10:58
  • Tasso Stafilidis blir ny direktör för NIPÅ. Pressbild.

Han blir ny direktör för NIPÅ

Tasso Stafilidis blir ny direktör för Nordens institut på Åland, NIPÅ. 
– Jag ser fram emot att kunna bidra till det nordiska samarbetet, för konst- och kulturutövarna och kulturlivet på Åland, säger Tasso Stafilidis i ett pressutskick. 

Den tidigare direktören Kim Larsen lämnade sin post på NIPÅ i september och sedan dess har Anders Berndtsson fungerat som tillförordnad direktör. 

Tasso Stafilidis tillträder sin tjänst den 1 augusti. Han har tidigare arbetat med kulturellt utbyte inom såväl den nordiska som den internationella kultursfären. Han har också deltagit i samarbetet mellan pridefestivalerna i Norden och i Europa. 

Han kommer närmast från West Pride i Göteborg där han även har varit chef för Göteborgs Kulturfestival i åtta år.  
– Tillsammans med kollegor, uppdragsgivare och alla spännande kulturaktörer vill jag fortsätta utveckla verksamheten på NIPÅ och det nordiska samarbetet, säger Tasso Stafilidis i utskicket. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »