Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 maj, 2024 - 17:04

Måtar ifrågasätter regeringsdugligheten: “Den mest råddiga mandatperioden i närhistoria”

Marcus Måtar (Ob) ifrågasatte regeringsdugligheten när lagtinget höll frågestund idag. Han kritiserade regeringens planerade inbesparing på avdrag och beskrev våren som den mest råddiga och omvälvande i lagtingets närhistoria. 

– Regeringsmandatet har drastiskt minskat och vi har fått två enmansgrupper i lagtinget, säger Måtar. 

Han ifrågasätter också det faktum att Centern, bland annat på sociala medier, gått ut med att man inte ämnar röra resekostnadsavdraget på det vis som regeringen aviserat i budgeten. 

– Vad är det som händer? Är den här regeringen så regeringsduglig som finansministern låter förstå? säger Måtar. 

Finansminister Mats Perämaa (Lib) håller inte med och menar dessutom att det är möjligt att göra inbesparingen utan att röra resekostnadsavdraget. 

– Jag tycker inte att den här perioden varit särdeles råddig, jag uppfattar att regeringssamarbetet fungerar ytterst väl. Beskedet är kristallklart för min del och uppenbarligen på Centerns sociala medier, själva resekostnadsavdraget avser landskapsregeringen inte röra, säger Perämaa. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »