Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 augusti, 2010 - 15:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Hamnterminalen renoveras<br>för fem miljoner euro

Hamnterminalen i Mariehamn är i akut behov av en stor renovering och en mindre tillbyggnad för att klara de stora passagerarmängder som färjetrafiken ger. Det anser stadens hamn- och säkerhetsnämnd som beslutat att 5,5 miljoner euro för renovering av utrymmena upptas i investeringsbudgeten för år 2011-2012. Det mest akuta är att det platta terminaltaket läcker, detta trots upprepade reparationer. Avloppet för takvattnet som går i väggarna har konstaterats vara sönderrostat, vilket leder till att takvattnet rinner in i väggisoleringen och skapar stora fuktproblem. Skyddsbetongen på pelarna som bär hela terminalen har börjat vittra sönder, vilket måste åtgärdas så snabbt som möjligt. -Det ser hemskt ut, vi kan inte ha det så här, säger hamn- och säkerhetsnämndens ordförande Ulla Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »