Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 24 februari, 2012 - 07:10Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Halverat anslag för geriatrisk klinik

Frågan om att bygga en ny geriatrisk klinik som ska ersätta Gullåsen måste omprövas. Enligt landskapsregeringens anvisningar för budgetramar halveras anslagen för ny- och ombyggnaden från sex till tre miljoner euro per år under 2013-2015. -Min bedömning är att en så kraftig besparing gör att pengarna inte räcker till en nybyggnad, bara till en mindre ombyggnad, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Peter Rask. Frågan kommer upp till diskussion när styrelsen för Ålands hälso- och sjukvård, ÅHS, sammanträder i dag. Utgående från förslaget till budgetramar måste ÅHS också göra förändringar i verksamheten. "Eftersom det finns behov av betydande inbesparingar så kommer dessa inte att kunna göras utan att det får konsekvenser som kommer att märkas för befolkningen och personalen", skriver Rask som föreslår att styrelsen diskuterar situationen och ger direktiv för hur man ska gå vidare.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »