Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 november, 2013 - 10:40Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

H-fors åtalsprövar Skarven-härvan

Det blir en åklagare i Helsingfors som åtalsprövar Skarven-härvan. Det beslöt riksåklagaren i går. Det är nästan tre år sedan Centralkriminalpolisen, CKP, blev klar med sin utredning efter att förre förvaltningschefen vid landskapsregeringen, Arne Selander, polisanmälde hanteringen av tilläggsarbetena på landskapsfärjan Skarven. Det är förre trafikministern Runar Karlsson, förre avdelningschefen vid trafikavdelningen Niklas Karlman och förre tekniske inspektören Göran Holmberg som är misstänkta för brott mot tjänsteplikt i samband med bygget av landskapsfärjan Skarven år 2009. -Eftersom landskapsåklagare Roger Eriksson satt med i den regering som tog de här besluten så bedömde vi att det är bättre att en annan myndighet åtalsprövar, säger statsåklagare Christer Lundström till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »