Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 20 november, 2013 - 15:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Gunell träffade Katainen

Lantrådet Camilla Gunell träffade i dag statsminister Jyrki Katainen i Helsingfors. På agendan var flera aktuella ärenden för Ålands del, bland annat en förändring av avräkningsgrunden för den så kallade klumpsumman. -Det var ett konstruktivt samtal, där vi hävdade att en justering av avräkningsgrunden borde ha gjorts mycket tidigare och att det borde bli rutin att vart tredje eller femte år göra en justering, säger Gunell. Katainen var enligt Gunell väl insatt i frågan, men ärendet ligger egentligen mer på finansministeriets bord. -Vi diskuterade sätt att komma vidare, och ett sätt är att gå till Ålandsdelegationen med gemensamma frågor. Man kan också återuppta arbetet i den arbetsgrupp som tidigare jobbade med frågan, säger Camilla Gunell.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »