Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 14 oktober, 2016 - 16:25Uppdaterad: fredag, 14 oktober, 2016 - 17:18
  • En person som misstänks för inbrott i radiohuset har gripits. Foto: Malin Lundberg.

Gripen för inbrott på radion

I går på eftermiddagen grep polisen en person som på sannolika skäl är misstänkt för inbrottet på Ålands Radio och TV i Mariehamn.

 Gripandet skedde i Mariehamn och var odramatiskt och gjordes som ett resultat av polisens taktiska och tekniska arbetsmetoder. Personen ifråga är för tillfället anhållen vid Ålands polismyndighet.

Ärendet utreds med brottsrubriceringen grov stöld. De inledande förundersökningsåtgärderna är utförda och förundersökningen fortsätter i sedvanlig ordning under helgen.

Den 26 september 2016 anmäldes till Ålands polismyndighet att någon olovligen gjort intrång till Ålands Radio och TV:s utrymmen. I samband med intrånget hade egendom tillgripits därifrån. Även en bil som ägs av Ålands Radio och TV hade tillgripits, men den påträffades senare. Ytterligare information om utredningen ges tidigast efter helgen. Det meddelar polisen på Åland.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »