Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 21 september, 2010 - 12:50Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Golfklubben vill ha korthålsbana

Ålands Golfklubb har fått tillstånd att avverka skog för att kunna bygga en korthålsbana på det område som golfklubben redan arrenderar i Kastelholm. Det var näringsminister Torbjörn Eliasson som godkände anhållan. Detaljplaneringen ska ske i samråd med museibyrån, eftersom det finns museala intressen i närheten av området. Golfklubben vill bygga sex korthål med en längd på mellan 75 och 150 meter och byggstart planeras bli nästa sommar. Landskapsforstmästare Mikael Sandvik reserverade sig mot att det var Eliasson som tog beslutet, eftersom Sandvik anser att Eliasson är jävig i frågan eftersom hans son är vice ordförande i golfklubben. Mikael Sandvik hade inget att invända i sakfrågan, men han ansåg att någon annan än Torbjörn Eliasson borde ha tagit beslutet.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »