Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 juli, 2018 - 05:51Uppdaterad: onsdag, 18 juli, 2018 - 05:52
  • Så här ser hål 9 på golfbanan i Eckerö ut just nu. Foto: Nicholas Blomqvist.

Golfklubbarna gör olika med bevattningen

Ålands golfklubb vattnar sina banor varje dag för att hålla gräset grönt medan Eckerö golf väljer att bara vattna greener och utslagsplatser, så kallade tees.

Det här gör att resterande områden på Eckeröbanan gulnar och är torra. Mats Wallin på Eckerö Golf menar ändå att det inte råder någon nöd för dem.

- Orsaken är att det är en bana byggd på sandjord och sen är det en kostnadsfråga också, att bevattna en bana kostar minst 100.000 euro, säger Mats Wallin.

Ålands golfklubbs banchef Johan Englund säger att de vattnar varje dag mellan klockan 22.00 och 11.00 vilket är tillräckligt för att hålla gräset grönt. De får sitt vatten gratis från Kyrksundet och Englund anser att det är rimligt att vattna även om det är så torra tider.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »