Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 15 juni, 2017 - 11:23Uppdaterad: torsdag, 15 juni, 2017 - 11:26
  • Getas kommunstyrelseordförande Camilla Andersson tycker att kommunstrukturreformen ska göras på frivillig basis. Arkivfoto: Tomas Tornefjell.

Getastyrelse kritisk till kommunstruktursförslag

Kommunstyrelsen i Geta är kritisk till landskapsregeringens förslag till kommunstruktur, där Geta föreslås bilda kommun tillsammans med Vårdö, Saltvik, Sund, Finström, Eckerö och Hammarland.

- Vi tycker att kommunstrukturreformen ska göras på frivillig basis och vi tycker också det stör vår sammanslagningsutredning med Finström och Sund, säger kommunstyrelsens ordförande Camilla Andersson.

Frågan ska nu vidare till kommunfullmäktige som sedan skickar Getas utlåtande till landskapsregeringen.

På kommunstyrelsens möte i onsdags behandlades också ett initiativ gällande en drive in biograf.

- Det är en tjej i låg- och mellanstadiet som lämnat in initiativet till kommunfullmäktige som remitterat det till oss. Vi beslöt att fråga Geta ungdomsförening om de kan hjälpa oss att ordna det här, säger Camilla Andersson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »