Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 23 januari, 2019 - 14:21
  • Geta vill inte ha fler platser på Oasen. Arkivfoto: Owe Sjöblom.

Geta vill inte ha fler Oasenplatser

Kommunstyrelsen i Geta är inte intresserade av fler platser på Oasen. Det meddelar man Hammarland som vill sälja två av sina platser.

På senaste styrelsemötet diskuterade man också planerna på att överta Norrviks vattens ledningsnät. Man föreslår att fullmäktige flyttar över medel från hemgårdens investeringsbudget för 2018 så att de pengarna kan användas för övertagandet och för att slutföra vattenutbyggnadsprojektet på Snäckö. Kommunstyrelsen föreslår också att fullmäktige beviljar 3200 euro i tilläggsmedel så att man kan starta upp ett samarbete med Finström om ungdomsverksamhet i Godby, och man föreslår att 8000 euro i tillägg beviljas så att en elevassistent på 54,2 procent av heltid kan anställas av skolan nu under vårterminen.

Precis som flera andra kommuner lämnar Geta också in ett rättelseyrkande vad gäller landskapsregeringens beslut om landskapsandelar för drift av grundskolor som togs i början av januari, kommunerna anser att ett fel begåtts och att ersättningen för grundskolans del därför blir för låg.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »