Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 22 juli, 2013 - 12:59Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Geta vill bygga ut dagiset Kotten

Geta kommun anser att behovet av dagisplatser i kommunen är så pass stort att de nu ansöker om stöd från landskapsregeringen till att i förtid påbörja utbyggnaden av daghemmet Kotten. -Det är ett jättestort tryck på daghemsplatserna, säger Getas kommundirektör Erik Brunström. Projektet fick klartecken av kommunstyrelsen redan i början av året, men har försenats eftersom de anbud som kommunen fått in i upphandlingen av ombyggnaden ligger över budgeten för projektet. Nu ansöker därför Geta kommun om ett investeringsstöd på 20 procent av landskapsregeringen. En ansökan har tidigare gjorts för 2013, men den ansökan kom in för sent. Erik Brunström säger att Geta kommun nu hoppas att landskapsregeringen godkänner ansökan om stöd i förtid, så att man slipper vänta ända till nästa år på en utbyggnad eller be kommunfullmäktige om tilläggspengar. Om- och tillbyggnaden av Kotten skapar ungefär åtta nya dagisplatser och möjliggör en delning av åldersgrupperna.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »