Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 oktober, 2013 - 08:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Geta uf stöds av kommunen

Geta Ungdomsförening får en garanti av kommunen för ett lån för att handikappanpassa entrén till ungdomsgården Furulund samt timresurser för en ungdomsledare. Föreningen hade anhållit om garanti för lånet samt stöd för att anlita en ungdomsledare fyra timmar per vecka under höst och vårterminerna. Kommunstyrelsen avslår anhållan om stöd men erbjuder i stället en timanställning under förutsättning att den personen också hjälper till i det kommunala samarbetet med fritidsledarna under skolloven. Kostnaden för att handikappanpassa entrérampen vid Furulund beräknas till 8.500 euro. Föreningen räknar med 25 procent i stöd av landskapsregeringen och kommunstyrelsen beviljade en garanti för ett lån om maximalt 10.000 euro.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »