Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 17 april, 2019 - 10:30Uppdaterad: onsdag, 17 april, 2019 - 17:08
  • Infrastrukturminister Mika Nordberg säger att inbesparingen blir 60.000 e i månaden med Ansgar på Norra linjen.

Fyra miljoner euro billigare med Ansgar

Inbesparingen för skärgårdstrafiken blir cirka 60.000 euro i månaden när Ansgar Ab tar över trafiken mellan Vårdö Hummelvik och Brändö Torsholma på Norra linjen den 1 september i år.

Men då körs trafiken med mindre bemanning säger infrastrukturminister Mika Nordberg (MSÅ).

-Man måste vara rättvis i bedömningen och säga att vi ska köra med ett fartyg istället för med två och då har det ekonomiska konsekvenser när man ska ha personal till bara ett fartyg, säger Nordberg.

För hela perioden på 72 månader sparar man in cirka 4 miljoner euro. I upphandlingen hade man en preliminär turlista med utgångspunkt med de turlistor som gällde 2012. Kommunerna har haft möjlighet att ge remissvar på det nya turlisteförslaget och det Mika Nordberg kan säga är att åtminstone en lucka på måndagmorgonen har fyllts igen på basen av svaren.

-Men den slutliga turlistan är inte fastslagen, så det får vi återkomma till, säger han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »