Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 24 juli, 2012 - 08:48Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Fullbokade färjor körs halvtomma

Problemet med att skärgårdsfärjor, som enligt Ålandstrafiken är fullbokade, i praktiken körs bara halvfyllda ligger i bokningssystemet, enligt Sigmar Bergman, som för några veckor sedan fick beskedet att tre färjturer var så fullbokade att inte ens sex cyklar fick plats. Men i praktiken fanns gott om ledigt utrymme på samtliga turer. - Jag vet att folk bokar flera veckor framåt bara för att ha en plats garderad, fast de sedan aldrig åker. Så här kan det inte få vara, säger Sigmar Bergman.Katarina Norrgård, bokningschef på Ålandstrafiken, känner till problemet. Att börja med incheckning och förhandsbetalning är en möjlig lösning tror hon. Ett system som inte finns i dag. - Diskussionen har förts. Det skulle vara ett sätt att fylla bildäcken mer optimalt. I dagsläget är det lätt hänt att man kanske inte bryr sig om eller kommer ihåg att avboka när man inte har betalat något, säger Katrina Norrgård.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »