Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 20 augusti, 2013 - 08:12Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Förvånade över brottsmisstankarna

Som vi kunde berätta i går satt två styrelseledamöter i ett åländskt dotterbolag till ett postorderföretag i förra veckan anhållna i tre dagar misstänkta för grovt skattebedrägeri. Det misstänkta brottet ska ha pågått under flera års tid. Enligt uppgifter till Ålands Radio handlar det om företaget CDON group. Fredrik Bengtsson är företagets kommunikationschef och skriver i ett mail till Ålands Radio att den verksamhet som CDON.com sedan 2007 bedriver på Åland är fullständigt transparent för myndigheterna och har löpande granskats av såväl tull som skatteförvaltning. Den senaste granskningen var så sent som 2012 och innehöll inga åtgärdsförslag. Han är förvånad över att företrädare för det åländska dotterföretaget nu är misstänkta för brott mot mervärdesskattelagen. "Vi anser oss agera korrekt och i enlighet med alla lagar och bestämmelser.Vi har inte blivit kontaktade av myndigheterna i denna fråga på något annat sätt, vi ställer oss frågande till genomförandet och vi försöker nu utreda vad som har hänt", skriver CDON groups kommunikationschef Fredrik Bengtsson i sitt mail till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »