• Terese Flöjt på Mariehamns stad. Foto: Nina Smeds.
  • Rockoff har ännu inte fått något alkoholutskänkningstillstånd. Arkivfoto.
Terese Flöjt på Mariehamns stad intervjuas av Nina Smeds:
Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 15:26, uppdaterad: onsdag, 11 juli, 2018 - 17:11

Fortfarande inget giltigt avtal om Rockoff

Mariehamns stad har fått in ett undetecknat avtal från Rockoff i eftermiddag, men med reservationer från arrangören.

Det innebär att de inlämnade pappren ska ses som ett anbud, inte ett accepterat avtal, säger stadens verksamhetsutvecklare Terese Flöjt. Om man inte når en överenskommelse är det gängse hyra som gäller.
- De har fortfarande en bokning av torget och vi låter dem komma dit med sina saker, men om man inte är överens om något annat kan vi inte annat än att uppbära gängse taxa för det är så vårt regelverk ser ut, säger Terese Flöjt.

Tidigare avtal med Rockoff har haft en reglering av hyran i ett sponsoravtal. I stadens sammanställning av beviljade sponsormedel för evenemang i Mariehamn ser man att Rockoff fått avsevärt mer än andra evenemang. Under åren 2010-2015 rör det sig om cirka 100.000 euro samt befrielse från torghyran. I de avtal som nu är aktuella är det möjligt att både betala hyra eller att genom synlighet för staden få hyresbefrielse

ÅMHM har fått in en ansökan om utskänkningstillstånd för Rockoff, men kan inte behandla den eftersom det inte finns ett giltigt hyresavtal för torgområdet, säger Helena Schubert vid myndigheten.

Fler Nyheter

Lugn helgnatt trots mycket folk i farten

Natten mellan lördag och söndag var det mycket folk i farten men ändå relativt lugnt, meddelar polisen.

Avgångar med Viggen ställs in

Två avgångar med m/s Viggen ställs in i dag eftersom skärgårdsfärjan drabbats av ett tekniskt fel. Det meddelar Niklas Karlman på landskapsregeringens infrastrukturavdelning.

Jansson vill starta union

Roger Jansson om union mellan Finland och Sverige
Tidigare riksdags- och lagtingsledamot Roger Jansson (MSÅ) vill se en union mellan Sverige, Finland och Åland. Det framkom i ett tal som han höll på...

Kor ska hållas på egen mark anser hovrätten

Hovrätten ser ingen anledning att ändra tingsrättens beslut i en dom om kor som betat på mark dom egentligen inte skulle ha varit på.

Polisen avbröt fest på Klinten

Under natten till lördag anmäldes en ungdomsfest på Klinten som störande. Enligt den som ringde skulle det finnas minderåriga på festen. Polisen...

Fyra avvisades från färja

Polisen hade kallats under de tidiga morgontimmarna till ett kryssningsfartyg som anlöpte till Mariehamn. Ordningsvakterna ombord begärde assistans...

Stina Toivonen är Årets senior

Stina Toivonen tilldelas priset Årets senior.

Det ljusnar inom ÅHS-psykiatrin

Situationen ser lite ljusare ut vad gäller psykiatriska kliniken vid Ålands hälso- och sjukvård.

Köttkonsumtion och klimat

Agronom Lars Höök
Köttkonsumtionens påverkan på vårt klimat är en aktuell fråga som kom upp under Ålands producentförbund, ÅPFs höstmöte idag när agronom Lars Höök föreläste om att neutralisera debatten om just köttkonsumtion.