• Terese Flöjt på Mariehamns stad. Foto: Nina Smeds.
  • Rockoff har ännu inte fått något alkoholutskänkningstillstånd. Arkivfoto.
Terese Flöjt på Mariehamns stad intervjuas av Nina Smeds:
Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 15:26, uppdaterad: onsdag, 11 juli, 2018 - 17:11

Fortfarande inget giltigt avtal om Rockoff

Mariehamns stad har fått in ett undetecknat avtal från Rockoff i eftermiddag, men med reservationer från arrangören.

Det innebär att de inlämnade pappren ska ses som ett anbud, inte ett accepterat avtal, säger stadens verksamhetsutvecklare Terese Flöjt. Om man inte når en överenskommelse är det gängse hyra som gäller.
- De har fortfarande en bokning av torget och vi låter dem komma dit med sina saker, men om man inte är överens om något annat kan vi inte annat än att uppbära gängse taxa för det är så vårt regelverk ser ut, säger Terese Flöjt.

Tidigare avtal med Rockoff har haft en reglering av hyran i ett sponsoravtal. I stadens sammanställning av beviljade sponsormedel för evenemang i Mariehamn ser man att Rockoff fått avsevärt mer än andra evenemang. Under åren 2010-2015 rör det sig om cirka 100.000 euro samt befrielse från torghyran. I de avtal som nu är aktuella är det möjligt att både betala hyra eller att genom synlighet för staden få hyresbefrielse

ÅMHM har fått in en ansökan om utskänkningstillstånd för Rockoff, men kan inte behandla den eftersom det inte finns ett giltigt hyresavtal för torgområdet, säger Helena Schubert vid myndigheten.

Fler Nyheter

LR avvisar besvär över flygtrafik

Avvisa besvären över beslutet om flygtrafiken på rutten Mariehamn-Arlanda. Det skriver landskapsregeringen i sitt bemötande över bolaget AirAX besvär till Högsta förvaltningsdomstolen över beslutet i maj att låta Danish Air Transport ta över flygtrafikavtalet när Nextjet gått i konkurs.

Vårdfack utanför övertidsförbud

När övertidsförbudet bland olika nationella fack utlyses mellan den 26 och 28 september står merparten av de åländska fackanslutna utanför.

Finström behöver bygga ut äldreomsorgen

Jana Andersson, föreståndare vid äldreboendet Rosengård intervjuas av Tomas Tornefjell.
Ett seniorboende med lägenheter för personer mellan 55 och 75 år, en utbyggnad av kommunens effektiviserade serviceboende och ett demensboende för 8-10 personer. Det är några av de önskemål som finns med i den rapport som en arbetsgrupp tagit fram om äldreomsorgen i Finström på begäran av kommunstyrelsen.

Körde bil trots 2,7 promille i blodet

En 41-årig kvinna har av tingsrätten dömts till villkorligt fängelse i 4 månader för grovt rattfylleri.

"Psykiaterbrist hot mot rättssäkerheten"

Resedas ordförande, Henrik Lagerberg, intervjuas av Eva Ringbom-Fonsell
Det blir ingen kontinuitet då man träffar olika läkare och rättssäkerheten vid till exempel beslut om tvångsåtgärder kan bli lidande. Det menar intresseföreningen för psykisk hälsa Reseda med anledning av läget inom psykiatri inom ÅHS.

Besvär om kommunutredare

Hammarland besvärar sig över landskapsregeringens beslut att tillsätta kommunindelningsutredare. Kommunsstyrelsen har beslutat lämna in en förvaltningsklagan till Högsta förvaltningsdomstolen.

Lärorikt vattenprojekt på Gotland

Britt Lundberg, styrelseordförande Ålands vatten
Vår prioritet är forfarande att få en dricksvattentäkt till, men Gotlands projekt med avsaltning av havsvatten är intressant. Det säger Britt Lundberg, styrelseordförande i Ålands Vatten, som gjort ett studiebesök hos sina kolleger på den svenska ön.

Granulat ska förvaras bättre i Jomala

Jomala kommun jobbar som bäst med att hitta en bättre förvaringsplats för granulat som man köper in till konstgräsplanen vid Vikingahallen.

Nöjda med Skördefesten

Intervju med Liz Mattsson från Gomorron
Än så länge är det för tidigt att säga hur många som besökte Skördefesten, men verksamhetsledare Liz Mattsson säger att de gårdar som hade flest besök räknade in mellan 8.000-12.000 personer.