• Terese Flöjt på Mariehamns stad. Foto: Nina Smeds.
  • Rockoff har ännu inte fått något alkoholutskänkningstillstånd. Arkivfoto.
Terese Flöjt på Mariehamns stad intervjuas av Nina Smeds:
Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 15:26, uppdaterad: onsdag, 11 juli, 2018 - 17:11

Fortfarande inget giltigt avtal om Rockoff

Mariehamns stad har fått in ett undetecknat avtal från Rockoff i eftermiddag, men med reservationer från arrangören.

Det innebär att de inlämnade pappren ska ses som ett anbud, inte ett accepterat avtal, säger stadens verksamhetsutvecklare Terese Flöjt. Om man inte når en överenskommelse är det gängse hyra som gäller.
- De har fortfarande en bokning av torget och vi låter dem komma dit med sina saker, men om man inte är överens om något annat kan vi inte annat än att uppbära gängse taxa för det är så vårt regelverk ser ut, säger Terese Flöjt.

Tidigare avtal med Rockoff har haft en reglering av hyran i ett sponsoravtal. I stadens sammanställning av beviljade sponsormedel för evenemang i Mariehamn ser man att Rockoff fått avsevärt mer än andra evenemang. Under åren 2010-2015 rör det sig om cirka 100.000 euro samt befrielse från torghyran. I de avtal som nu är aktuella är det möjligt att både betala hyra eller att genom synlighet för staden få hyresbefrielse

ÅMHM har fått in en ansökan om utskänkningstillstånd för Rockoff, men kan inte behandla den eftersom det inte finns ett giltigt hyresavtal för torgområdet, säger Helena Schubert vid myndigheten.

Fler Nyheter

Singelolycka i Hammarland

Polisen, som haft en arbetsdryg inledning på helgen, rapporterar bland annat om en misshandel i en privat bostad i Eckerö och ett ett falskt...

Markbrand i Mariehamn

Idag vid lunchtid fick Räddningsverket larm om en pågående markbrand i Västernäs i Mariehamn. Väl på plats konstaterade man att det handlade om ett...

Air Leap börjar flyga Mariehamn - Åbo

Den 20 augusti kommer flygbolaget Air Leap att börja trafikera sträckan Mariehamn - Åbo. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Fiskrens kan förädlas till djurforder

Bernt Bergman från Petrolax Ab och Olof Karlsson från Nordic Trout Ab:
Det åländska Företaget Petrolax Ab vill börja förädla fiskrens till råvaror för foderproduktion.

Vissa fartyg godkända för hötransporter

Jan-Christian Welander intervjuas:
Kan du uppvisa att höet har en fuktighetsprocent på över 14 procent och om höet är balat, får rederierna transportera ensilagen utan så kallad dangerous goods certifiering eller DG-certifiering. Det menar Jan-Christian Welander, enhetschef på Trafi.

Höga transportkostnader för foder

Pernilla Wiman intervjuas:
På grund av torkan har djurägare börjat titta på alternativet att privatimportera foder från fastlandet, något som innebär skyhöga transportkostnader.

Torkan får butik att ändra köttinköpsrutiner

Sparhallen har bestämt sig för att göra som många svenska butiker och sluta köpa in kött med annat ursprung än Finland och Sverige.

Inget nytt om Åboflyget

Air Leap har inte inlett några flygningar på Åbolinjen i dag.

Mariehamns stad får skadestånd

Infrastrukturdirektör Kai Söderlund är nöjd med domen:
Westengineering Oy ska betala ett skadestånd på 250.000 euro till Mariehamns stad och stå för stadens rättegångskostnader på drygt 33.000 euro. Det framgår av en dom från Egentliga Finlands Tingsrätt.