Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 11 juli, 2018 - 15:26Uppdaterad: onsdag, 11 juli, 2018 - 17:11
  • Terese Flöjt på Mariehamns stad. Foto: Nina Smeds.
  • Rockoff har ännu inte fått något alkoholutskänkningstillstånd. Arkivfoto.

Fortfarande inget giltigt avtal om Rockoff

Mariehamns stad har fått in ett undetecknat avtal från Rockoff i eftermiddag, men med reservationer från arrangören.

Det innebär att de inlämnade pappren ska ses som ett anbud, inte ett accepterat avtal, säger stadens verksamhetsutvecklare Terese Flöjt. Om man inte når en överenskommelse är det gängse hyra som gäller.
- De har fortfarande en bokning av torget och vi låter dem komma dit med sina saker, men om man inte är överens om något annat kan vi inte annat än att uppbära gängse taxa för det är så vårt regelverk ser ut, säger Terese Flöjt.

Tidigare avtal med Rockoff har haft en reglering av hyran i ett sponsoravtal. I stadens sammanställning av beviljade sponsormedel för evenemang i Mariehamn ser man att Rockoff fått avsevärt mer än andra evenemang. Under åren 2010-2015 rör det sig om cirka 100.000 euro samt befrielse från torghyran. I de avtal som nu är aktuella är det möjligt att både betala hyra eller att genom synlighet för staden få hyresbefrielse

ÅMHM har fått in en ansökan om utskänkningstillstånd för Rockoff, men kan inte behandla den eftersom det inte finns ett giltigt hyresavtal för torgområdet, säger Helena Schubert vid myndigheten.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »