Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 16 december, 2020 - 16:13Uppdaterad: onsdag, 16 december, 2020 - 17:25

Först tunnelutredning, sedan Prästösundsbro

Föglötunnelns framtid och en bro över Prästösund debatterades i lagtinget i dag då finans- och näringsutskottet (FNU) presenterade sitt betänkande i den andra debatten om nästa års landskapsbudget.
 

Ett av förslagen från FNU är att man minskar anslaget med 100.000 euro för en bro över Prästösund.

Simon Påvals (Lib) undrade över vilken landskapsregeringens politiska vilja är; att genomföra en bro över Prästösund kontra en tunnel till Föglö.
-Det är väldigt oklart vad LR:s politiska vilja är i den här frågan, menade Simon Påvals.

Finans- och näringsutskottets ordförande Jörgen Pettersson (C) svarade att det är klokare att låta kommittén för Föglötunneln först göra sitt arbete och sedan lyfta fram Prästösundsbron i ett senare sammanhang.

-Det är inte ett ställningstagande för eller mot eller för någonting. Men nu då varje cent räknas är det skäl att göra en sak i taget, sade Jörgen Pettersson, som också är ordförande för den parlamentariska kommittén.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »