Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 6 september, 2013 - 16:04Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Förslag om en skärgårdslinje

Redan till år 2020 kan skärgårdstrafiken ha ett genomfört kortruttsystem som sparar 25 procent av dagens kostnad, eller fyra miljoner euro årligen, och minskar antalet fartyg från åtta till sex. De tre skärgårdsborna, Torsten Krueger och Mats Perämaa från Kumlinge och Tom Grahn från Brändö, skissar upp en trafiklösning för skärgårdstrafiken i en debattartikel i lokaltidningarna i dag. Förslaget går ut på att man bara har en genomgående skärgårdslinje, från Gustavs i Åboland, över Brändö och Kumlinge, via norra Sottunga och Överö på Föglö till Långnäs. Infrastrukturminister Veronica Thörnroos är inte helt förtjust i förslaget. - Att de skrotar Hummelvik är inte i linje med våra förslag. Vi tar bort Långnäs i stället. Att köra till Långnäs förlänger restiden till Fasta Åland för brändö- och enklingeborna, säger Veronica Thörnroos till Ålands Radio.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »