Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 16 februari, 2021 - 15:30Uppdaterad: tisdag, 16 februari, 2021 - 17:24
  • Företagaren fördes till häktesförhandlingen av polisen. Arkivbild.

Företagare misstänks för grovt ocker och skattebrott

En företagare som en längre tid varit aktiv på Åland misstänks för grovt ocker, ordnande av olaglig inresa i landet och grovt skattebedrägeri.

Detta efter att polisen i slutet av förra veckan utförde en husrannsakan mot företagets lokaler i Jomala. I samband med detta greps en person, och i dag, tisdag, hölls häktningsförhandlingar bakom stängda dörrar.

- Misstankarna är att företagaren hjälpt till att ordna handlingar för personer som velat resa in till Finland, och att dessa handlingar inte varit så korrekta som de borde ha varit. Det här har gjorts till en kostnad som varit sådan att det föreligger orsak att misstänka grovt ocker, och vår granskning av företagets ekonomi gör att vi misstänker skattebedrägeri. Mer än så kan vi inte säga i det här skedet av förundersökningen, säger kommissarie Tommy Thörnroos.

Att hålla häktningsförhandlingarna bakom stängda dörrar är en möjlighet polisen har i så kallade tvångsmedelsärenden, för att bevara integriteten hos de som är involverade i ärendet, förklarar han.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »