Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 23 april, 2018 - 14:27

Föreningar vill sköta fiskefyrar

Vi är intresserade av att driva ett projekt i syfte att få igång fiskefyrarna igen. Det skriver Ålands fiskare och Ålands sjöräddningssällskap till landskapsregeringen.

Fiskefyrarna användes förr för att guida dem som fiskade nära kusten, men nu har de varit släckta i många år. Ålands fiskare och sjöräddningssällskapet anser att fiskefyrarna är en viktig del av kulturhistorien och att de bör bevaras funktionerande för att ge en ökad säkerhet och trygghet för de som rör sig till havs. De föreslår att de kunde sköta skötseln och tillsynen av fyrarna och de skriver att det vore möjligt att få delfinansiering från Leader Åland. Nu tänker de inom kort fråga om landskapsregeringen kan delta i ett sådant projekt.
   Ian Bergström, projektchef på infrastrukturavdelningen, säger till Ålands Radio att landskapsregeringen under det senaste året funderat på hur man ska bibehålla fyrplatserna.
- Under 2018 kommer vi att ta bort de gamla miljöfarliga batterierna som inte funkar längre men i övrigt låter vi fyrarna stå kvar, säger Bergström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »