Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 oktober, 2013 - 07:24Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Föräldrar tycker skolan är bra

Föräldrarna på norra Åland tycker att deras barns skola är bra, det visar en undersökning som gjorts om uppfattningen om skolan för klasserna 1-6 inom norra Ålands högstadiedistrikt. De mest positiva bilderna är att eleverna klarar skolarbetet och att tryggheten i klassrummen är bra. Däremot är det några som uppger att tryggheten på skolgården och i skolskjutsen inte är i den utsträckning som deras barn önskar och det är något som skoldirektör Mathias Eriksson säger att dom ska jobba vidare med. För ett par år sedan gjordes samma undersökning bland skolorna inom södra Ålands högstadiedistrikt och siffrorna är rätt så lika varandra. Den största skillnaden ligger i svarsprocenten, södra Åland hade 85 procent medan norra Åland hade 69 procent.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »