Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 16 april, 2021 - 06:00Uppdaterad: fredag, 16 april, 2021 - 07:13

Folkhögskolan startar grundskola för vuxna

I höst startar Ålands Folkhögskolas linje för vuxna som inte fått avgångsbetyg från grundskolan.

Linjen går under smeknamnet Grundvux och riktar sig till främst de som gått ut grundskolan med skiljebetyg, haft problematisk skolfrånvaro eller personer som flyttat till Åland och inte har något avgångsbetyg, berättar linjeledaren Eva Ekström-Andersen.

– Du kan inte vara till exempel 16 år och söka och inte heller söka om du är ny på Åland och har ett avgångsbetyg från ditt gamla hemland, säger hon.

Enligt Katarina Halme-Wiklund, specialsakkunnig inom utbildning vid Ålands Landskapsregering, finns det ett behov för denna typ av utbildning. De senaste åren har det varit en handfull personer per år som gått ut grundskolan med skiljebetyg och därtill har grundskolor sedan tidigare hjälpt personer utan avgångsbetyg att få det, även om de varit för gamla för grundskolans hjälp.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »