Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 22 oktober, 2013 - 16:16Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Folkhälsans lekparker kanske stängs

Föräldrar som har barn i lekparkerna i stan är upprörda över att socialnämnden föreslagit att Mariehamns stad inte fortsätter att betala för Folkhälsans lekparksverksamhet. Det betyder att det finns risk för att lekparkerna stängs. Staden räknar med att spara cirka 60.000 euro på det. Socialdemokraten Igge Holmberg kom med förslaget och alla i socialnämnden ställde sig bakom det. -Vi är tvungna att dra ner på vår egen verksamhet, och det här handlar om en privat förening som redan får en hel del stöd i form av Paf-pengar. Mariehamn kan inte subventionera de här lekparkerna i dagsläget, säger Igge Holmberg. Förslaget ligger nu hos stadsstyrelsen och senare ska fullmäktige ta det slutgiltiga beslutet i mitten av november.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »