Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 29 februari, 2012 - 14:27Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Folkfest när självstyrelsen fyller 90

Det blir folkfest i dagarna tre då Ålands självstyrelse i år firar 90 år. I dag presenterade landskapsregeringen programmet för firandet som går under temat Åland i världen. Det satsas på att visa upp Åland i öst, väst och Europa genom en turnerande nyproducerad fotoutställning som heter Paradise Found. Den visas först i Washington DC i vår och under hösten i St Petersburg och i Europaparlamentet i Bryssel. 8 till 10 juni bjuder landskapet på folkfest i Mariehamn i samarbete med Ålands näringsliv. Den 8 juni är det champagneauktion och följande dag har Teaterföreningen i Mariehamn premiär för en specialskriven föreställning om självstyrelsen. Jubileumsåret märks också genom en dag för nyinflyttade ålänningar i april och en dag för studerande bortaålänningar i augusti. I november avslutas firandet genom en internationell framtidskongress om hur Åland kan se ut år 2022.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »