Publicerad: fredag, 1 maj, 2020 - 12:25

Flera trotsade eldningsförbud

Flera brasor och en kollision har sysselsatt polisen under valborgsmässoafton.

Två personbilar kolliderade på Hammarlandsvägen i Jomala i torsdags skriver polisen i ett pressmeddelande.En av förarna observerade inte att bilen framför hade stannat för att väja för motkommande trafik i samband med en vänstersväng. Inga personskador uppkom i kollisionen.

Under torsdagen fick polisen också en anmälan om att någon eldade i Hammarland Kattby. Det visade sig vara en risbrasa. Polisen såg till att elden släcktes eftersom det råder skogsbrandsvarning. Eldaren fick böter för räddningsförseelse. Polisen kallades också till en mindre markbrand i Saltvik. Man kunde inte fastställa orsaken till branden, men det fanns indikationer på att det kan ha varit cigarettfimpar som antänt det torra gräset, skriver polisen.

Torsdagskvällen- och natten var livlig och polisen har bland annat tillkallats till flera olagliga brasor. En person misstänks för räddningsförseelse eftersom han tänt eld på en större hög av kvistar trots eldningsförbud i Jomala. Det visade sig att personen sökt tllstånd för att få elda, men fått avslag. Trots detta eldade personen och trotsade alltså myndigheternas beslut. Jomala FBK ryckte ut och släckte elden. Samma förseelse gjorde sig en person skyldig till när hen tände en brasa i Saltvik.

Det eldades också på Badhusberget. Flera ungdomar tände en mindre brasa där och polisen fick rycka ut. Barnskyddsanmälningar är gjorda.

Dessutom patrullerade polsien med gränsbevakningen för att övervaka att ingen vårfågeljakt skedde.