Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 21 augusti, 2013 - 12:58Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Flera lediga platser på folkhögskolan

Trots många ansökningar i våras har Ålands folkhögskola flera lediga studieplatser när det nya läsåret börjar. Inför terminsstarten på måndag nästa vecka finns det omkring tio lediga platser på den så kallade nya linjen och några platser på hantverkslinjen. I början av sommaren var alla platser fulla på nya linjen, men läget ändrades drastiskt i mitten av juni när landskapet beslutade att tillsätta 20 extra studieplatser på företagsekonomiska programmet på Ålands Gymnasium. Många av de som sökt till folkhögskolan valde då dessa i stället vilket innebar att folkhögskolan tappade 13 studerande. -En utmaning för oss i framtiden är att få ungdomar att välja folkhögskolan som sitt förstahandsalternativ, säger Maria Säll-Öfverström, rektor för Ålands folkhögskola.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »