Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 26 juli, 2021 - 16:56Uppdaterad: måndag, 26 juli, 2021 - 16:56
  • Nedskärningar i barn- och äldreomsorgen föreslås i en rapport. Foto: Niklas Grönholm.

Flera förslag på nedskärningar i välfärden

Mindre personal både inom äldre- och barnomsorgen, 20 procent färre elevassistenter och möjlighet till nedstängning av kommunala bibliotek. Det är några av förslagen i en rapport om utgifter som är möjliga att minska för kommunerna.

Tidigare i år tillsatte minister Roger Höglund en politisk arbetsgrupp med uppdraget att i en rapport ge förslag på målsättningar för lagändringar som minskar kommunernas kostnader.

Med alla åtgärder skulle man enligt beräkningarna arbetsgruppen har gjort maximalt kunna spara cirka elva miljoner euro.

-Vi har tittat på det som utgör ungefär 80 procent av kommunernas kostnader, säger ordförande för arbetsgruppen Mathias Johansson.

Medlemmarna i arbetsgruppen var förutom Mathias Johansson (C): Gyrid Högman (C), Anthonio Salminen (MSÅ), Stellan Egeland (Ob) och Annette Bergbo (HI).

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »