Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 10 februari, 2022 - 06:20Uppdaterad: torsdag, 10 februari, 2022 - 11:03
  • Samtalen till Kvinnofridslinjen har ökat. Genrebild.

Fler ringer till linjen för våldsutsatta kvinnor

Samtalen från Åland till Nationellt Centrum för kvinnofrid har ökat markant under de år som pandemin har varat.

-I fjol ökade samtalen till Kvinnofridslinjen med nästan det dubbla, i år verkar de igen har minskat lite, säger Kristin Mattsson, jämställdhetssakkunnig på landskapsregeringen.

Nu går man på landskapsregeringen in för att underteckna ett nytt avtal med Nationellt Centrum för kvinnofrid för i år om rådgivning för våldsutsatta kvinnor.

-Det faktum att samtalen ökat kan bero på den isolation vi sett, men också på att vi marknadsfört den här tjänsten ett bra tag nu och folk börjar bli medvetna om den, säger Kristin Mattsson.

Hon säger också att det finns ett stort mörkertal, alla ringer inte en stödlinje om de vill ta sig ur ett destruktivt förhållande.

-Samtalen kan också komma att öka efter isoleringen, för risken är stor att man inte kan ringa ostört om någon bevakar en därhemma, säger Kristin Mattsson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »