Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 12 juli, 2021 - 11:36Uppdaterad: måndag, 12 juli, 2021 - 12:18
  • Polisen hade fullt upp under helgen. Arkivfoto: Malin Henriksson.

Fler än 30 brott begicks i helgen

Bråk, hemmafester, misshandel, rattfyllerier, skadegörelser samt alkohol- och narkotikabruk har sysselsatt polisen under helgen.

Sammanlagt registrerades drygt 30 olika brott i polisens datasystem.

- Veckoslutet har varit arbetsdrygt på många sätt, men i princip helt normalt med tanke på årstiden, skriver polisen i ett pressmeddelande.

Bland de drygt 30 misstänkta brotten som anmälts finns bland annat ett fall av sexuellt ofredande, flera fall av olaga hot, flera fall av misshandel och ett försök till grov misshandel. Rattfyllerier och skadegörelser har också förekommit och polisen skriver att man tystat ner ett flertal hemmafester efter klagomål från grannar. Ett flertal berusade personer har dessutom hittats sovandes på gator i Mariehamn och antingen har polisen tagit hand om dem eller så har vänner hjälpt dem hem.

- Njut av solen och värmen ni som kan, men håll er ändå på rätt sida av lagen och ska ni absolut dricka alkohol så gör det i måttliga mängder, skriver polisen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »