Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 20 juli, 2018 - 12:04
  • Kommunen erbjuder betesmark till djurägare i behov. Arkivfoto: Malin Lundberg.

Finström erbjuder betesmark

Finströms kommun har bestämt sig för att gratis erbjuda djurägare i behov av tilläggsbeten fyra av kommunens markområden i Godbytrakten.

- Det handlar om områden som vi köpt för att bygga bostadsområden på, säger planerings- och utvecklingschef Aron Lundström.

Ett område ligger vid Optinova, två bredvid brandstationen och ett invid Godby träsk. På kommunens hemsida finns en länk till ett formulär där man kan anmäla vilka områden man är intresserad av och den 6 augusti väljer kommunen vilka som får använda betena. Man prioriterar de ansökningar som bedöms göra mest nytta för marken och omgivningen, samt de som har verksamheten registrerad i Finström. Djurägaren själv får sätta upp staket på områdena.

Aron Lundström säger att idén om att upplåta mark kom då en djurägare hörde av sig. Lundström har också läst att flera svenska kommuner gör så här.
- Förhoppningsvis kan vi använda den här marken som betesmark i framtiden också, säger Lundström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »