Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 november, 2010 - 12:01Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

"Finska krävs för bra jobb på Åland"

Att kunna finska är nödvändigt för att få ett bra jobb på Åland. Det framkom under debatten igårkväll med företrädare för de åländska partierna. Debatten ordnades av Ålands framtid och enligt Anders Eriksson är det gamla strukturer som gör att det krävs finska för att få ett kvalificerat jobb på Åland. Gun-Mari Lindholm från Obunden Samling poängterade näringslivets ansvar och föreslog att Ålands Framtid skulle ordna en ny debatt där man bjuder in näringslivet för att diskutera finskans ställning på Åland.-Det är en bra idé. I dag har vi en politisk agenda och en annan i näringslivet, när det gäller finskans ställning, och dessa måste sammanföras om vi ska kunna behålla Åland som ett enspråkigt svenskt område, säger Anders Eriksson.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »