Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: fredag, 3 augusti, 2012 - 14:45Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Finlandskabeln fick grönt från EU

Nu kan landskapsregeringen sätta spaden i marken för den nya elkabeln mellan Åland och riket. Satsningen på den så kallade Finlandskabeln fick i veckan grönt ljus av EU-kommissionen. Stödet anses vara förenligt med den inre marknaden.Det består dels av ett direkt bidrag på 50 miljoner euro till Kraftnät Åland, eller högst 40 procent av de godkända investeringskostnaderna, och dels av fem miljoner euro i nya aktier som landskapet tecknar i Kraftnät Åland. Dessutom beviljar landskapet garantier för de lån som bolaget upptar för projektet, som är kostnadsberäknat till 125 miljoner euro.- Vi får nu återuppta förhandlingarna med de som lämnat anbud på kabeln och uppdatera projektet, säger Kraftnät Ålands vd Jan Kalroth.Han vet inte vad dröjsmålet på ett drygt halvår i väntan på EU-kommissionens beslut betyder för projektet. Ursprungligen var det tänkt att vara klart det här året, men senaste budet är år 2015.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »