Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 mars, 2020 - 17:53Uppdaterad: torsdag, 19 mars, 2020 - 11:03

Fem miljarder räcker inte till näringslivet

Beredskapsåtgärderna är tillräckliga, men det behövs stödåtgärder för mer än de hittills utlovade fem miljarder euro för näringslivet.

Det säger Ålands riksdagsledamot Mats Löfström. I onsdags godkände riksdagen riksregeringens förslag till beredskapslagar, som Ålands radio berättat om.

-Förhoppningen är att åtgärderna ska vara tillräckliga och att sjukvården ska ha kapacitet att hantera dem som behöver vård, säger Mats Löfström och tillägger att om de inte är tillräckliga kan man införa nya åtgärder.

Fler åtgärder för att stöda näringslivet ska riksdagen fatta beslut om i dag. Mats Löfström tror inte att fem miljarder euro räcker. Stora företag klarar sig med lånegarantier, men andra företag behöver få direkt hjälp och stöd för sin verksamhet.
- Man måste också stöda dem som blir permitterade eller behöver vara hemma med barn och även de som lever på evenemang som påverkas av restriktionerna, säger Mats Löfström.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »