Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 augusti, 2023 - 14:10Uppdaterad: tisdag, 8 augusti, 2023 - 14:10

Färre lediga tjänster tillsatta – arbetslösheten på samma nivå ändå

Arbetslöshetsantalet på Åland är oförändrat jämfört med juli i år och juli förra året, det visar Ålands statistik- och utredningsbyrå (ÅSUB).

Arbetslösheten är högst i Mariehamn på 5,7 procent jämfört med de andra regionerna på Åland och lägst hade Kumlinge på 0,7 procent. Siffrorna visar att det även skett en ökning i arbetslöshet i Mariehamn under juli, då det under 2022 var 5,5 procent och idag är 5,7 procent.

Samtidigt fanns även 70 stycken färre lediga tjänster på Åland och 38 färre tjänster tillsattes under juli i år, jämfört med förra året.

Trots det här var det relativa arbetslöshetstalet i hela samhället i genomsnitt det samma i år som förra året, alltså 4,1 procent. Däribland var det relativa arbetslöshetstalet 3,9 procent för kvinnor och 4,3 procent för män. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »