Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 8 februari, 2011 - 07:14Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:21

Får behålla sin bil<br>trots elva rattfylleridomar

Trots upprepade domar för rattfylleri finns inte förutsättningar att förverka värdet av den bil föraren har använt. Det anser Åbo hovrätt som därför inte ändrar en dom som Ålands tingsrätt tidigare fällt. Åklagaren hade besvärat sig över tingsrättens dom och yrkade på att föraren skulle ersätta staten med värdet av bilen till ett belopp om högst 2.500 euro. Motiveringen var att föraren dömts för grovt rattfylleri minst åtta gånger och för rattfylleri två gånger utan att det avhållit honom från att köra onykter. Men hovrätten konstaterar att mannen under de senaste tio åren gjort sig skyldig till grova rattfylleribrott tre gånger, och att det inte är tillräckligt för att förverka värdet av den bil som använts.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »