Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 29 augusti, 2013 - 07:15Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

Fängelse yrkas för fornminnesbrott

Ovillkorligt fängelse på mellan 1 och 2 år! Det vill åklagaren att de två män som åtalats för grov skadegörelse enligt fornminneslagen ska dömas till. Åklagaren motiverar sitt yrkande med att det handlar om ett grovt brott där männen struntat i att ta reda på om det fanns fornminnen på deras mark innan arbetet påbörjades. Männen har tagit sand från egen mark i Långbergsöda, och landskapets museibyrå hävdar att fasta fornlämningar då förstörts.
Landskapsregeringen vill ha drygt 60.000 euro i ersättning för de kostnader som ärendet har inneburit för museibyrån. Försvaret anser att det inte finns tillräckligt med bevis för att döma männen och yrkar därför på att de ska frikännas och få sina rättegångskostnader ersatta av staten. Rättegången avslutades i går och dom meddelas den 11 september.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »