Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 1 februari, 2024 - 11:01Uppdaterad: torsdag, 1 februari, 2024 - 16:05

Facklig manifestation i Mariehamn nästa vecka

På tisdag, 6 februari, klockan 16.30 ordnar de åländska fackliga centralorganisationerna en manifestation vid Självstyrelsegården i Mariehamn.

Vid manifestationen överlämnas en skrivelse till politikerna.  
Med på manifestationen är organisationerna Akava Åland, Fackorganisationen för offentligt anställda på Åland FOA-Å, Tehy Åland, Tjänstemannaorganisationerna på Åland TCÅ och Funktionärsorganisationers Centralförbund ÅTFC.  
– Vi följer noga med händelserna på fastlandet gällande planerade försämringar på arbetsmarknaden. Vi stöder våra fastländska centralorganisationer, skriver man i pressmeddelandet. 

Kimmo Mattsson, ordförande för Akava Åland säger att Akava i Finland för första gången ordnar en utmarsch den 2 februari.  
– Då ansåg vi från Akavas sida att vi samma dag kan göra en manifestation på Åland. Vi är inte nöjda med finska regeringens planer och försämringar för arbetstagarna, säger han.  
 

Uppdaterad 11:35 med citat av Kimmo Mattsson.
 

 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »