Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 18 september, 2012 - 07:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Få svar om egen åländsk kyrka

Frågan om Åland ska bli eget kyrkoland hänger fortfarande i luften. Bara tre av de nio åländska församlingarna har hittills lämnat in svar på förslaget om en egen självstyrd kyrka. Förslaget kommer från de tre kyrkofullmäktigeordförandena Christian Beijar från Mariehamn, Kent Häggblom från Jomala och Kjell Berndtsson från Finström-Geta. Lemland-Lumparland vill inte ha en självstyrd kyrka i dagsläget, och Brändö-Kumlinge svarar att man inte har något att tillägga till själva ärendet. Jomala vill på kort sikt bilda en åländsk samfällighet och på lång sikt att Ålands prosteri utvecklas till en självstyrd åländsk kyrka enligt det förslag som de tre kyrkofullmäktigeordförandena skissat på. -Min tolkning är att alla församlingar nog funderar på frågorna men inte har klart för sig hur de tänker sig att det ska se ut i framtiden, säger Christian Beijar.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »