Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 26 juli, 2011 - 07:49Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Få båtägare väljer miljöbränslet

Det nya miljöbränslet E10 har inte blivit någon storsäljare bland båtägare. Många bensinstationer för båtar säljer inte E10-bensinen, i stället väljer båtägare som är rädda om sina motorer högoktanigare bensin som 98 eller 99 eller billigare disel. -Jag skulle välja E10 om det var billigare, säger båtägaren Roger Nylund. Ro-no Teboil i Östra hamnen i Mariehamn säljer E10 men funderar på att sluta med det på grund av dåliga förtjänster. Där står E10 bara för cirka tio procent av all bensin som säljs till fritidsbåtarna.Vid Shell i Mariehamn har man ingen E10-tank vid båtmacken. -Det har varit många kunder som är rädda att pröva E10, både båtägare och bilägare, säger Anders Holmberg som äger Shell i Mariehamn.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »