Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 25 september, 2018 - 14:33Uppdaterad: tisdag, 25 september, 2018 - 17:19
  • EU-länderna väntas bestämma vilken tidszon de vill höra till. Foto: Bengt Hannus

Få åsikter om valet av tidszon

Det är sparsamt med politiska uttalanden på Åland kring EU-kommissionens förslag att slopa sommar- och vintertid. Enligt kommissionens förslag kan systemet med att ställa om klockan två gånger per år skrotas redan nästa år och EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker menar att det sedan är upp till medlemsländerna att bestämma vilken tidszon – sommar- eller vintertid, man vill leva i.

Förslaget har väckt politiska reaktioner runt om i EU men här på Åland svarar de flesta partiledare att deras partier inte tar ställning i frågan då den inte har diskuterats inom partiet.

Det enda åländska parti som har ett officiellt ställningstagande i ämnet är Ålands Framtid. Partiledaren Axel Jonsson säger att partiet länge har drivit förslaget att Åland borde tillhöra den centraleuropeiska tidszonen och att man nu borde ta tillfället i akt då frågan är aktuell och se till att Åland hamnar i den tidszonen.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »