Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 18 juni, 2014 - 06:23Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:02

Export av antikviteter ska anmälas

Det finns lagstiftning som reglerar utförsel av kulturhistoriskt värdefulla föremål som är äldre än 50 år. Det här är en som lag väldigt få känner till och det hela aktualiseras i samband med att det populära programmet Antikrundan besöker Åland för inspelning den 30 augusti.

   Det är polisen och tullen som ska övervaka detta och den som för ut varor ska göra en exportanmälan till tullen, något som i praktiken väldigt sällan görs, intygar Eva Enges, tulldirektör på tullverket i Mariehamn.

   Kim Darmark är enhetschef för kulturserviceenheten vid museibyrån och han säger att det inte handlar om att hindra utförsel av föremål utan att man på museibyrån vill ha en överblick vart eventuella föremål tar vägen. 

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »