Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: måndag, 27 september, 2010 - 09:21Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:22

Estetik, hälsa och miljö<br>tema på Folkhälsans möte

Estetik, hälsa och miljö var tema för den storsamling som samfundet Folkhälsan arrangerade i Mariehamn i helgen. Ett par hundra frivilligarbetare från hela Svenskfinland hade mött upp för att samla inspiration för sitt fortsatta arbete. Ett ämne som berördes var den konstnärliga utsmyckningen av äldreboenden och servicehus, som exempelvis Folkhälsans allaktivitetshus i Mariehamn. På den punkten var Folkhälsans vd Stefan Mutanen självkritisk: -Låt de äldre vara med och välja konsten till sina servicehus. De har en annan smak än de yngre som i dag gör urvalet, sa han. Musikens, bildernas och färgernas betydelse inom vård och omsorg av äldre med minnesstörningar var saker som lyftes fram av pensionerade professorn i allmän medicin Matti Klockars. -Gå aldrig till en läkare som har vissna blommor i sitt fönster. Som man vårdar sin miljö vårdar man sina medmänniskor, sa han bland annat.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »