Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 4 februari, 2021 - 15:46Uppdaterad: torsdag, 4 februari, 2021 - 17:21

"Epidemin står och stampar i Finland"

Corona-epidemin i Finland varken avtar eller ökar för tillfället utan ser snarare ut att stampa på stället.

Det sade strategidirektör Liisa-Maria Voipio-Pulkki från Social- och hälsovårdsministeriet i dag på den presskonferens som hölls av THL och social-och hälsovårdsministeriet i Helsingfors. Hon sade också att antalet tester som tas ökat de senaste veckorna men att antalet fall positiva fall inte ökat i samma takt, vilket är positivt.

THL:s direktör Mika Salminen sade att cirka 150.000 personer i Finland nu har fått en första dos vaccin. De kraftigaste ökningarna i antalet registrerade smittor sker nu i Helsingfors- och Nylands, Egentliga Finlands och Mellersta Finlands sjukvårdsdistrikt.

13,5 procent av landets över 80-åringar har vaccinerats med en första dos.

Enligt Salminen ser det nu ut som att vaccinationerna av dem som inte hör till de prioriterade grupperna kan inledas i maj.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »