Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 13 november, 2013 - 10:26Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:15

”Enportionsregeln” kan tas bort

Den så kallade enportionsregeln i alkoholserveringen kan komma att tas bort och ersättas av utbildning av serveringspersonalen. Det svaret ger socialminister Carina Aaltonen till Ålands näringsliv som i somras ifrågasatte den strängare kontrollen av regeln från tillsynsmyndigheten ÅMHM:s sida. I dagsläget ser socialministern ingen anledning att ta bort enportionsregeln, och på samma linje är också polisen och ÅMHM. Det är möjligt att frångå regeln vid bordsservering och vid tillräckligt personaltät servering så länge övervakningen är effektiv, påpekar ministern. På sikt kan dock den här regeln ersättas med utbildning, och den har redan startats genom projektet "ansvarsfull alkoholservering", som innebär årliga kurser för serveringspersonalen. De här kurserna tänker landskapsregeringen göra permanenta.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »