Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: tisdag, 5 juli, 2011 - 12:46Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:20

Effektivare stadsplanering -<br>ett steg mot en mer öppen stad

-Minska mängden kontorslokaler, mäklare och frisörer i stadskärnan. En effektivare stadsplanering skulle vara ett steg i rätt riktning för att skapa ett öppnare Mariehamn. Det säger Carola Hongell, som driver skobutiken Läderbiten i Sitkoffs galleria. Hon tycker att den kritik som riktats mot butiksägarna i media är orättvis. -Det har gjorts många försök med längre öppettider i Mariehamn men inte blev stan mer levande för det. Det är lätt att skylla på butiksägarna, men det är inte bara butiksägarna det handlar om, säger hon. Ålands näringsliv driver sedan april i år projektet "Ett livskraftigare centrum". Längre öppettider och stadsplanering är två av de områden som kommer att analyseras närmare under projektets gång.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »