Publicerad: söndag, 2 februari, 2020 - 17:23Uppdaterad: söndag, 2 februari, 2020 - 17:28
  • IFK Mariehamn får inte till det på bortaplan i år. Arkivbild.

Dubbla förluster för IFK hockey

Det går fortsatt tungt för IFK Mariehamns ishockeylag på bortaplan, i helgen blev det två förluster.

På lördagen vann Älta med 3-1. Benny Qvarfordt kvitterade till 1-1 för IFK i den andra perioden, men i den tredje perioden gjorde Älta två mål.

På söndagen var det Bålsta som tog hem segern med 8-4 trots att det var IFK som började bäst. Efter den första perioden ledde IFK med 3-1 efter att Robin Englund, Dominic Ingström och Niklas Kerwien gjort mål. I den andra perioden kom Bålsta ikapp innan Kerwien gav IFK ledningen igen, nu med 4-3. Men innan den andra perioden var slut hade Bålsta vänt på matchen och gick till paus med ledning 5-4. I den tredje perioden var det hemmalaget för hela slanten och dom gjorde de tre avslutande målen.

IFK ligger just ovanför nedflyttningsstrecket med 15 poäng. Farsta som är under nedflyttningsstrecket har lika många poäng men sämre målskillnad. Inkommande helg står Östervåla för motståndet två gånger om, på lördagen i Islandia och på söndagen i Lundahallen i Östervåla.