Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: torsdag, 26 januari, 2012 - 10:28Uppdaterad: tisdag, 30 augusti, 2016 - 10:18

Doppingens drift konkurrensutsätts

Landskapsregeringen har beslutat att konkurrensutsätta driften av det första frigående fartyget, Doppingen, som trafikerar mellan Åva och Jurmo. -Kan någon annan än landskapet agera redare till en lägre kostnad så ska den få göra det, motiverar infrastrukturminister Veronica Thörnroos. Hon menar att detta är ett sätt att testa om det finns någon marknad, och småningom ska man begära in anbud. -Hittar vi inte andra ekonomiska lösningar än de som redan har prövats måste vi skära i turlistorna och det är det sista vi vill. Därför gör vi ett försök att konkurrensutsätta Doppingen, säger Veronica Thörnroos. Hon kan ännu inte säga om det här blir trenden också för landskapets övriga fartyg. -Vi arbetar också allt mer med den egna rederiverksamheten, det är för tidigt att säga något om framtiden, säger Veronica Thörnroos.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »