Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 31 januari, 2024 - 13:27Uppdaterad: onsdag, 31 januari, 2024 - 14:11

Döms till villkorligt fängelse för grov penningtvätt

En man i 35 års-åldern döms av Ålands tingsrätt till villkorligt fängelse i sex månader för grov penningtvätt. 

I fallet var också en kvinna åtalad för häleri, alternativt häleri av oaktsamhet, men det åtalet förkastades eftersom tingsrätten inte finner det bevisat att hon agerat såsom åklagaren lade fram under rättegången. 

Åtalet mot kvinnan och mannen handlade om att kvinnan tagit emot drygt 20 000 euro från ett bedrägeribrott och skickat pengarna vidare till den åtalade mannen, som uppsåtligen tagit emot dem och köpt bitcoin för 15 000 euro, för att dölja pengarnas ursprung.  
Tingsrätten anser det bevisat att mannen har tagit emot pengarna och att han var medveten om att de hade olagligt ursprung. Utöver fängelsestraffet döms mannen att ersätta ett bolag, vars e-postkonto blivit hackat för att användas i brottssyfte, med drygt 17 000 euro. 

Rapportering från rättegången.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »