Translate this page

This is a service provided by Google Translate. Please note that by using it, Ålands Radio och TV cannot guarantee the accuracy of the translation.

Publicerad: onsdag, 25 maj, 2022 - 05:56Uppdaterad: onsdag, 25 maj, 2022 - 06:11
  • Villkorligt fängelse för tre brott.

Döms till fängelse och övervakning

En kvinna döms i Ålands tingsrätt för våldsamt motstånd mot tjänsteman, misshandel och olaga hot. Straffet blir villkorligt fängelse i fem månader och 15 dagar samt övervakning i ett år och tre månader.

Det var i juni 2021 som kvinnan själv tillkallade polis på grund av sitt mående. När poliserna kom till platsen använde kvinnan våld mot poliserna vilket gjorde att kvinnan försattes med hand- och fotfängsel.

Poliserna ansåg det som nödvändigt att tillkalla ambulans till platsen och de närvarade under ambulanstransporten.
I ambulansen rev kvinnan en ambulanssjukvårdare på armen och framme på sjukhuset hotade kvinnan en sjukskötare och dennes familj till livet.

Kvinnan har medgett gärningsbeskrivningen även om hon säger att hon inte minns händelsen så bra. Hon bestred straffyrkanden med motiveringen att hon inte haft något uppsåt med sina handlingar och att hon anser att hon varit nedsatt tillräknelig vid tidpunkten för gärningen.
Domen har inte vunnit laga kraft och är till viss del sekretessbelagd.

Ålands Radios journalistik ska alltid vara trovärdig och opartisk. Vi är oberoende från politiska, religiösa, ekonomiska och kommersiella intressen.

Läs mer om bolaget och vårt arbete »